Stoofpannetje met mango / krap

  • Aantal personen 6
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort stoof
  • Seizoen herfst
  • Kooktechniek Koken

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 3 el. olijfolie
  • 1 blikje mango schijven
  • 1/2 liter kookroom
  • 1 klein blikje ananas in stukjes
  • 20 gr gesneden gember
  • 200 cl water
  • 300 gr. soepgroente
  • 50 ml. ketjap manis
  • 200 cl tomaten ketchup
  • 250 gr krabvlees
  • zout, peper naar smaak
  • 4 el bladpeterselie
  • 800 gr. ossenhaas of varkenshaas

Bereidingswijze

  1. Doe de olie in een ruime pan.
  2. Fruit de uien goudbruin aan .
  3. Voeg nu de soepgroente er aan toe en bak deze even mee aan.
  4. Blus het geheel af met het water en de kookroom.
  5. Voeg nu de mango en de ananas met sap toe.
  6. Breng het geheel op smaak met de gember en de zout en peper .
  7. Snijd het vlees in reepjes.
  8. Kruit het vlees en bak het kort aan in een koekenpan met wat boter
  9. Meng het vlees onder de saus en laat dit 10 min. staan op lage vlam ( het mag niet koken )
  10. Ik wens jullie eet smakelijk